Ikastolaren hezkuntza proiektuko balore eta printzipioak lantzeko gunea dugu jantokia. Eta balore horiek praktikan jartzeak jantoki ekologiko eta autogestionatu
baten aldeko apustua egitera eraman gaitu. Apustu horrek 1) kontsumo
arduratsua bultzatzea, 2) baserritarraren eta Ikastolaren arteko
harreman zuzena sustatzea, 3) Lea Artibain, edo inguruan, ekoiztutako
sasoiko elikagai ekologikoak erabiltzea eta 4) bertoko ekonomia
sustatzea dakar. Ibilbide berri honek bere fruituak ematen ari da eta gaur egun esan dezakegu produktu gehiena inguruko ekoizleena eta ekologikoa dela. Hauen artean: Barazkiak (Kalabaza, kalabazina, tomatea, letxuga, patatak, porruak, tipulak, brokolia, azalorea, asak), fruta (kiwia, sagarrak, madariak, laranjak), haragia (oilaskoa, solomoa), Ondarroako arrain freskoa, esnekiak (jogurra, gazta, esnea) eta arraultzak.
No hay comentarios:
Publicar un comentario